Naar home page Meer informatie over mij De verschillende massages Corona maatregelen De tarieven

Behandelingen

Ik bied de volgende behandelingen aan:

Rug- en nekklachten behandeling

nek- en rugklachten

Veel mensen hebben rug- en nekklachten, vaak door overbelasting of een verkeerde houding. Naast de juiste behandeling, wordt u tevens van tips en technieken voorzien om de houding te verbeteren en de klachten te voorkomen.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.

Onderhoudsmassage

Om uw lichaam in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig een ‘onderhouds’massage te ondergaan. Zie het als een APK-behandeling voor u zelf.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.

Ontspanningsmassage

Geen klachten, maar toch gewoon lekker ontspannen? Uiteraard kan dat ook!

Al veel mensen hebben ontdekt dat een ontspanningsmassage een prettige algehele ontspanning en energiek en uitgerust gevoel van uw lichaam tot gevolg heeft.

Gewoon een cadeau voor uzelf of voor iemand anders.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.

Massage bij kanker

massage bij kanker

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven dan staat de wereld even stil. Alles komt in het teken te staan van ziek zijn en het overwinnen van de ziekte. Je komt in een stroomversnelling van emoties terecht. Veelal moet je verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan. Voor jezelf en jouw omgeving is dit een moeilijke tijd.

Massage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen.

Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest.

In dit proces kan en wil ik graag naast je staan.

Massage kan in elke fase

Tijdens de behandel fase:
Je bent misschien met chemotherapie, bestralingen of hormoontherapie bezig. Ook nu kan je ter ondersteuning gemasseerd worden. De massage ontspant en kan pijnvermindering geven.

Na de behandelfase:
massage bij kanker Je komt in het controle traject. De behandeling is klaar, maar om de zoveel tijd moet je naar het ziekenhuis voor controle. Dit geeft spanning en onzekerheid.
Je kan nog klachten hebben van de behandeling, zoals een slechte conditie, gewrichtsklachten, vermoeidheid, opvliegers, geen of weinig energie hebben.
De massage kan je herstel ondersteunen. Je kan de regie over je eigen lijf en leven weer gaan voelen en er contact mee maken.

Wanneer je niet meer beter wordt:
Deze fase kenmerkt zich door vragen en onzekerheid.

Hoelang en hoe zal deze laatste tijd eruit zien. Hoe houd ik me staande na zo’n moeilijk bericht. Massage kan in deze tijd een moment voor jezelf zijn, ontspanning en liefdevolle aanraking. Een moment waar emoties gevoeld mogen worden.

Hoe ziet de massage eruit?
Voordat je voor de eerste keer komt, stuur ik je een intakeformulier.
Deze vragenlijst kun je thuis op je gemak invullen en terugsturen. Tijdens het eerste consult zullen we samen de intake bespreken. De massage wordt aangepast aan de fase en behandeling waarin jij je bevindt en je lichamelijk klachten en conditie op dat moment.
Dit bepaalt ook de duur van de massage.

massage bij kanker

Waar masseren?
In principe masseer ik in mijn eigen praktijk, maar mocht je niet in de gelegenheid zijn naar mij te komen, dan kom ik in overleg ook bij je thuis of in het ziekenhuis.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.

Sportmassage

sportmassage

Sportmassage is een manier om voor en na inspanning het herstel van spieren te bevorderen. Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en overbelasting veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er een blessure ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer kunt sporten. Het gaat in de sportmassage om blessurepreventie. Mocht ik uit ervaring een blessure herkennen, of mijn twijfels hebben, dan adviseer ik u om een huisarts of andere deskundigen te raadplegen.

Sportmassage is echter veel breder. Ook inspanningen in uw huis, tuin, keuken en op uw werk zijn lichamelijke inspanningen voor uw spieren, en deze hebben dan baat bij een goede spierverzorging d.m.v. sportmassage. Door vermoeidheid of overbelasting kunt U last krijgen van uw nek, schouders of rug. Met een verzorgende- en ontspannende sportmassage kunt U deze klachten tot het verleden laten behoren.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.

Sportblessures

Vrijwel alle sporters krijgen zo af en toe een sportblessure (zoals bijvoorbeeld een spierscheuring). Naast massage kan kinesiotaping hierbij ondersteunen voor een snelle genezing. Hoe sneller u herstelt, hoe sneller u weer aan uw favoriete activiteiten deel kunt nemen.

Kinesiotaping (ook wel: medical taping concept)

kinesiotaping

Kinesio betekent beweging. Het kinesiotapen is ontwikkeld uit principes van de bewegingsleer en chiropractie. Spieren zijn niet alleen nodig voor beweging maar ook voor de bloedcirculatie, lymfecirculatie en lichaamstemperatuur. Niet goed werkende spieren veroorzaken allerlei klachten. De kinesiotape ondersteunt de spieren, maar geeft geen bewegingsbeperking.

Men ziet steeds vaker (top)sporters met het kleurige kinesiotape op been, kuit, arm of schouders. De kinesiotape kan worden ingezet als nabehandeling bij blessures, zweepslag of spierpijn, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, ( oedeem en hematomen ), correctie van houding en behandeling van klachten door overbelasting zoals RSI, tennis- of golfelleboog. Ook de knie, kuit, schouder, lage rug en heup wordt regelmatig met kinesiotape behandeld. Kinesiotape wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld hoofdpijn, menstruatiepijn etc.

Eigenschappen van de tape: Toepassingen Wanneer mag de tape niet worden toegepast?

Bij trombose, huiddefecten (bijv. exceem), kankergezwellen, zwangerschap en afweer is het beter geen kinesiotape toe te passen.

Zie ook 'cadeaubonnen' bij Tarieven.